Na het lezen van een super inspirerend boek van Vishen Lakihiani en een gesprek met een dierbare vriendin kwam ik tot het volgende idee voor mijn blog.

Ik ga in deze blog inspiraties plaatsen in de vorm van mijn lijfregels te publiceren. Het zijn geen regels maar ervaringen die ik vaak met anderen heb mogen waardoor anderen inzichten verkregen in zichzelf en berusting konden voeln in hun zijn. Ook voor mij hebben deze lijfregels duidelijk laten zien dat ze voor mij werken. Iedere lijfregel laat mij ervoor keizen in mijn kracht te staan. We hebben allemaal onze gewoontes die ons ontkrachten en door mijn lijfregels kan ik mezelf iedere keer weer bekrachtigen en verder groeien tot ze niet meer nodig zijn omdat er een andere nog krachtigere lijfregel ontstaat die me nog verder helpt groeien.

Na de lancering van mijn web-site en mijn meditatie programma de weg naar vrijheid heb ik heel veel spanningen in mijzelf mogen ervaren. Je hoofd boven het maaiveld uitsteken is iets dat soms  uitdagend en alle angsten die er in je leven worden aangeraakt met het naar buiten brengen van jezelf om in transparantie te gaan staan, want dat is voor mij mijn doel in het leven. Geheel transparant te zijn, leiderschap te nemen over mijn keuze en het stuur in handen te nemen. De eerste reactie die ik kreeg van hartverwarmend, de twee was zeer negatief en daar schrok ik van. Verbaasd dat mensen zo kunnen denken en reageren.

Juist als het zo uitdagend is het gemakkelijk om te gaan schuilen maar dat is niet waarvoor ik als dat werk heb gedaan. Ik ga weer verder en het creëren helpt me om weer te voelen waarom ik dit doe en hoe ik weer verder kan gaan. Het leven is te leuk om te schuilen daarom ga ik weer verder en schrijf ik deze blog.

Dat brengt me bij mijn eerste lijfspreuk, laat je niet gek maken door wat anderen zeggen over je, doe je ding, creer , leef lach en deel. Er zullen altijd mensen zijn die het niet met je eens zijn maar dat weegt niet op tegen het plezier om te delen met de wereld.

Soms hebben we het gevoel dat we goedkeuring nodig hebben van een ander maar niets is minder waar. Hoe meer je jezelf toelaat te zijn wie je bent, die stappen durft te nemen die soms tegen de verwachtingen van anderen, de normen en waarden van de mensen om je heen hoe meer je in je kracht komt te staan. Als ik op de gebaande paden was gebleven was ik nu getrouwd met kinderen en werkte ik facilitair manager in een groot bedrijf. In plaats daarvan ben ik nu yogalerares en geef ik sessies en coaching. Iets waarvan ik blij wordt, iets dat ik diep van binnen voelde als mijn weg, menswerk noem ik het. Uiteindelijk blijft alles mensenwerk maar op deze manier voel ik dat ik mensen help om goed voor zichzelf te zorgen en zichzelf te ontplooien om hun pad te lopen. De magie van het leven van het leven te leven en echt vanuit het hart te kiezen.